Projektinė savaitė Kretoje

Spalio 17–21 dienomis Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos 9 mokinių ir 3 mokytojų komanda dalyvavo programos „ERASMUS+“ KA226 pasirengimo skaitmeniniam švietimui strateginių partnerysčių projekte „CONNECTED BY KNOWLEDGE“ įgyvendinimo veiklose Kretoje, Herakliono miesto gimnazijoje „The Model General High School of Heraklion“. Šis projekto mobilumas buvo antrasis, kuriame dalyvavo visos projekto partnerės – mokyklų komandos iš Ispanijos, Italijos, Lietuvos ir Graikijos. Projektą koordinuoja ispanai.   

Mobilumo Kretoje tema „Skaitmeniniai ištekliai: skirtingi būdai pagilinti žinias“. Atlikdami pateiktas užduotis projekto dalyviai įgyvendino pagrindinį projekto siekį  – tobulinti skaitmeninio raštingumo įgūdžius. Mokiniai kūrė ir naudojosi aukštos kokybės skaitmeniniu turiniu bei novatoriškomis priemonėmis – kūrybinių dirbtuvių metu kūrė simuliacines situacijas, virtualų muziejų panaudodami naujus ir jau pažįstamus, pačių sukurtus ir rastus internete skaitmeninius išteklius, programėles. Medžiagą užduočių atlikimui mokiniai sukaupė kelias dienas keliaudami ir aplankydami šiaurinėje Kretos pakrantėje įsikūrusius miestus, istorinius lankytinus objektus. Projekto dalyviai  iš Italijos, Ispanijos ir Lietuvos pačių mokinių ir profesionalių gidų dėka artimiau susipažino su Herakliono ir Retimno miestais, juose esančiais lankytinais objektais, gamtos paminklais. Projekto dalyviai lankėsi Knoso rūmuose – senosios Kretos civilizacijos valdovų rūmuose, kurie buvo pastatyti apie 1900 m. pr. Kr., Archeologijos muziejuje, Arkadijaus vienuolyne.                                                                                                             

Projekto įgyvendinimo metu bendraudami ir bendradarbiaudami vieni su kitais, gyvendami graikų šeimose mokiniai pagilino savo anglų kalbos žinias, pažino bendravimo su kitų šalių atstovais ypatumus, patobulino skaitmeninius įgūdžius. Svetingąją Kretą palikti buvo liūdna dėl įspūdingų vaizdų, malonių žmonių, ypač svetingų graikų šeimų.      

Visų projekto partnerių Lietuvoje, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje, sulauksime gegužės 1–5 dienomis, kur vyks baigiamasis „ERASMUS+“ projekto „CONNECTED BY KNOWLEDGE“ mobilumas.                                                                      

Irena Tverijonienė, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022 lapkričio 20

-